Gooi en Vechtstreek – Inbrakenweekoverzicht; Blaricum, Laren, Muiden en Naarden inbraakvrij!

90-jarige Hilversumse slachtoffer babbeltruc

Donderdagavond 4 december rond 19.00 uur belde twee vrouwen aan bij een 90-jarige bewoonster van de Erfgooiersstraat in Hilversum. De vrouwen stelden zich voor als nieuwe buurtbewoners en willen zich voorstellen. De bewoonster laat de vrouwen binnen en maakt een praatje. Na een tijdje is ze moe en vraagt of de twee vrouwen willen vertrekken. Later op de avond ontdekt de 90-jarige bewoonster dat iemand in haar kasten heeft gezeten. Haar pinpas en een geldbedrag zijn weggenomen. Vermoedelijk heeft een iemand de woning betreden terwijl de twee vrouwen de bewoonster aan de praat hielden.

Signalement: het gaat om twee blanke vrouwen met zwart haar. Eèn van de vrouwen is rond de 30 jaar oud, 1.70 m lang en heeft een gezet postuur. De andere vrouw is rond de 25 jaar oud, ongeveer 1.55 m lang en heeft een mager postuur.

91-jarige Bussumse slachtoffer babbeltruc

Ook een 91-jarige vrouw uit Bussum was het slachtoffer van een babbeltruc. Woensdagmiddag 3 december werd bij haar woning aan de Tasmanstraat aangebeld door een jonge licht getinte vrouw. Deze vrouw vroeg of ze een briefje mocht schijven voor de buurvrouw, want die was niet thuis. Eenmaal binnen hield ze de bewoonster enige tijd aan de praat. De bewoonster vertrouwde het niet en vroeg de vrouw te vertrekken. Het viel de bewoonster op dat de voordeur op een kier stond. Nadat de vrouw was vertrokken, zag de bewoonster dat er een geldbedrag was weggenomen.

Signalement: het gaat om een licht getinte vrouw van ongeveer 30 à 35 jaar oud. Ze had donker haar in een paardenstaat en droeg een zwarte jas met een ceintuur om haar middel.

Lees deze tips over babbeltrucs en deel ze met ouderen in uw omgeving. Zij zijn vaak slachtoffer van babbeltrucs.

Bron: Politie