Zwembad De Biezem Laren frisse, nieuwe start

Annelie medewerkster De Biezem
Foto: SharMart 13112015

De Biezem maakt een frisse, nieuwe start als zwemparadijs.

Fris en nieuw, dit is de uitstraling van zwembad De Biezem aan Schapendrift 64 in Laren, wanneer wij binnen lopen.
Nu een paar weken later, na de officiële opening van de Biezem, lopen wij mee met Annelie, medewerkster bij De Biezem.
De eerste verandering is gelijk zichtbaar. Een voordeur die niet meer – wanneer je vanaf het trottoir aan komt lopen –  pal voor je neus open gaat.
Een grote stap naar rechts en je ontdekt de deur buiten de tochtzone, een paar meter verderop.
Het valt meteen op, ook nu zijn er veel glazen wanden voor het buitenlicht.
Via de kleedkamers – allemaal opgetrokken in witte tegels en langs moderne kastwanden – bereiken wij het reacreatiebad, waar Annelie ons te woord staat.
Bedrijfsleider Rick Hoogendijk is in gesprek met twee bezoekers, maar neemt toch even de tijd om ons de weg te wijzen naar het recreatiebad.
Annelie is zeer te spreken over het nieuwe zwembad.
Ze vertelt dat een deel van de wanden ter afronding, een laatste bewerking krijgen om het nog zichtbare hout weg te werken.
Het Turkse stoombad heeft ruimte gemaakt voor een gele wand met infrarood licht, ook de sauna’s hebben plaats gemaakt voor meer waterrecreatie.
Het buitenbad wordt definitief verwijderd. Hiervoor in de plaats komt een nog onbekende bestemming. Annelie meldt dat De Biezem op dit moment in de “brainstormfase” is over de inrichting van het buitengebied.
Hier wil zij verder niet over speculeren.
De bar die ook te benaderen is vanuit het zwemgedeelte, heeft een mooie “make over” gekregen en deze lonkt naar de bezoekers met lekkere hapjes.
“Het publiek reageert sinds de opening enthousiast op het nieuwe zwembad en vindt graag zijn weg naar alle waterpartijen binnen het gebouw.
Wij zijn blij met De nieuwe Biezem”, aldus Annelie. “Kijk naar onze website en op de flyers bij de ingang voor onze openingstijden” eindigt ze.
Meer  informatie over De Biezem kunt u vinden op de nieuwe website www.debiezem.nl