Nederlander Jeffrey Jonkers onderhandelt

Plattegrond .
Foto: Licensed under Publiek domein https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Un-syria.png#/media/File:Un-syria.png

Nederlander Jeffrey Jonkers praat achter de schermen met IS. Jeffrey is adviseur van beroep. In Syrie onderhandelt Jeffrey Jonkers als onderhandelingsadviseur. Hij zit daar aan tafel met milities en regeringsvertegenwoordigers. Vanuit Blaricum, Eemnes of Laren, bedenk je niet zo snel dat een van onze mensen aan tafel een IS man in de ogen kijkt.

Toch gebeurt het.

Jeffrey Jonkers werkt vanuit Turkije en reist regelmatig naar Syrie om daar gesprekken te voeren.

HIj benadrukt dat IS liever ambassadeurs of afgezanten stuurt in plaats van een van hun eigen mensen.

Een enkele keer gebeurt het wel dat IS zijn eigen mensen stuurt. Jeffrey Jonkers is van mening dat een gesprek met IS een must is, bij onderhandelingen over: de uitwisseling van gevangenen, schending van mensenrechten, wapenstilstanden of over een dorp dat weer aangesloten dient te worden op het electriciteitsnet.

Lees hier het hele verhaal over Jeffrey zijn onderhandelingen met IS.