Het uur U nadert voor HOV Busbaan en openbaar vervoer Blaricum BIjvanck

Het uur U nadert voor HOV Blaricum Bijvanck.

De HOV plannen van provincie Noord- Holland die onder grote druk staan, worden vanavond verder gepresenteerd.

Voor vanavond staat een vervolg informatiebijeenkomst over de HOV in Blaricum-Bijvanck gepland.

‘Er is grote belangstelling voor deze bijeenkomst.

Vorige week donderdag kregen de bewoners met powerpoint presentatie een toelichting over de nieuwe busbaan in de betrokken gemeenten.

Bewoners die de bijeenkomst van vorige week hebben bezocht, voelen zich overdonderd en zijn verbijsterd over de manier waarop voor hun essientiele informatie verborgen is gebleven. Vergaderingen, rapporten en onderzoeken zijn niet met de bewoners gecommuniceerd.

De bewoners ergeren zich aan de plannen voor een nieuwe bushalte met grote carpoolplaats aan de Stichtseweg, die de mooie groene infrastructuur daar grondig zal ruïneren.

De variant van meerijden van HOV bussen over ‘t Merk en de Randweg – met de bushalte bij de huidige carpoolplek –  scoort op alle punten het best.

Dit concludeert het bewonerscollectief. Alle bezoekers van deze avond vinden dit de juiste keuze voor bewoners van Bijvanck en Blaricummermeent. Enorm veel geld wordt hiermee bespaard, is men van mening. De bewoners verzoeken de gemeenteraad dringend om de Bijvanck niet in de steek te laten en zich te houden aan het coalitieakkoord en vooral samen met Huizen de  HOV over  “Meenttracé.” te weren.  Leo Schiltmans aan het woord, lees het artikel hier

Dichtbijredactie Laardercourant