In supermarkten zijn snackwanden met snacks een doorn in het oog van het Voedingscentrum.

snack
Foto: wikipediaorg

In supermarkten zijn snackwanden een doorn in het oog van het Voedingscentrum.

De wanden zorgen ervoor dat scholieren gemakkelijk ongezonde snacks kunnen kopen. Het Voedingscentrum noemt dit daarom een stap in de verkeerde richting. Dit is een reactie van het Voedingscentrum naar aanleiding van de recent gestarte pilot van een supermarktketen.

Een supermarktketen maakte bekend een pilot te starten in enkele supermarkten die in de buurt van scholen staan. Zo is een winkel uitgerust met een snackwand met onder andere frikandelbroodjes, saucijzenbroodjes, kaasbroodjes en frisdrank.
De scholieren hoeven volgens de supermarkt niet de winkel in voor wat drinken en een snack. Mensen krijgen hierdoor juist meer prikkels om veel te eten en om weinig te bewegen aldus het Voedingscentrum.

“Zo is de weg naar ongezonde keuzes heel eenvoudigĀ  in plaats van naar maatschappelijk bewuste strategieen.”
Hier leest u het volledige artikel op nu.nl