Inmiddels 90 procent KPN-ers weer televisie signaal

interactieve tv
Foto: SharMart

Inmiddels heeft 90% van de KPN-ers weer televisie signaal met ontvangst. In Blaricum hebben klanten van de provider de hele vrijdagavond en nacht geen televisie signaal gehad. Vrijdagmiddag begon de grote storing van internet, televisie en vaste telefonie. Daardoor is ook het internetbankieren en het mobiel internetbankieren bij ABN AMRO uitgevallen. ING en SNS hebben er geen last van, laten ze weten.


De storing bij KPN begon iets voor het middaguur. Ook de website en de klantenservice waren minder goed bereikbaar, meldt de provider. Mobiele telefonie werkt wel gewoon. Ook de oorzaak is nog niet bekend. Wel is nieuwe software geinstalleerd. KPN kan niet zeggen hoeveel klanten zijn gedupeerd. KPN krijgt meldingen vanuit vrijwel het hele land, maar ,,het accent ligt op Midden-Nederland”, volgens een woordvoerder.

Het telecombedrijf wil een gebaar maken naar de klanten toe als schadevergoeding.

Meer informatie hierover volgt.

Bron ANP, NOS  en SAM Blaricum