Richard Groenendijk noemt theater zware sport in CENZ

Richard Groenendijk
Foto: Richard Groenendijk

Inmiddels heeft Richard Groenendijk negen theatershows. In CZ tijdschrift CENZ noemt hij theatermaken zware sport. Twee uur lang op een podium is mooi, maar zwaar. Hij is nu 43 jaar en dat eist zijn tol, vindt Richard Groenendijk.

Hij is een rascabaretier. Door televisieprogramma’s  “Ranking The Stars”, “Wie ben ik”  en met Jopie Parlevlietshow is Richard bij een groter publiek bekend geworden. Als Richard zou moeten kiezen, dan kiest hij voor het theatermaken. Hij noemt het een lang proces met het schrijven van tekstinhoud, het uitproberen en het meemaken van de premiere die dan volgt.

Richard Groenendijk vertelt dat bij televizie de show in een keer goed moet zijn. Hij vindt televisie maken leuk om te doen. Richard is nu in gesprek met RTL om te kijken op welke wijze Jopie Parlevlietshow een vervolg kan krijgen op televisie. Zijn voorkeur gaat uit naar een theatershow op het podium in een vol theater.

Richard wil graag beter met zijn lichaam omgaan, omdat hij beseft dat hij overgewicht heeft. De verbetering hiervoor wil hij in beweging zoeken, door vaker de trap te nemen naar zijn woonruimte op de vijfde verdieping en wat vaker lopend ergens naar toe te gaan. Het hele verhaal leest u in CENZ, tijdschrift voor gezondheid.

Cenz is het gratis tijdschrift over gezondheid van CZ.