Blaricum – Woningoverval Blaricum in bureau NH

Die vrijdagavond 9 december waren twee minderjarige jongens rond 21.10 uur in huis op zolder toen zij een geluid hoorden en uit het niets belaagd werden door twee onbekende mannen. Met behulp van vermoedelijk een steekwapen en een taser brachten de daders de twee slachtoffers naar de grond. De mannen wilden weten waar de kluis was en onder bedreiging werd deze door één van de slachtoffers geopend. Vervolgens gingen de daders ervandoor met de inhoud van de kluis en de telefoons van de slachtoffers. De hevig geschrokken slachtoffers belden de politie.

Signalementen

De eerste verdachte is een jonge man met een lichtgetinte huidskleur, gekleed in een zwarte spijkerbroek en een zwarte trui. Hij droeg een capuchon over zijn hoofd en een deel van zijn gezicht was bedekt. Verder droeg hij zwarte sportschoenen en zwarte handschoenen. De tweede verdachte is een jonge man, volledig in het zwart gekleed. Ook hij had een deel van zijn gezicht bedekt en een capuchon over zijn hoofd. Hij droeg zwarte handschoenen. De ene verdachte is erg lang, rond 1.90 m. De andere is een stuk kleiner en heeft een zeer opvallend loopje, waar hij mogelijk aan te herkennen is.

Onderzoek

De recherche is een onderzoek gestart. Naast sporen- en buurtonderzoek, wordt de hulp van getuigen gevraagd. In bureau NH worden woensdag 14 december beelden getoond van de twee verdachten als ze via de achtertuin de woning ingaan. Daarnaast werd op de Kogge een bivakmuts gevonden en op een parallelweg langs de A27 de telefoon van één van de slachtoffers. Mogelijk dat dit de vluchtroute van de verdachten is. Hoe en waar zij na de plek waar de telefoon gevonden werd zijn weggegaan en waarheen, is onbekend.

Heeft u de twee gezien die vrijdagavond 9 december tussen de Hengeleer en de A27? Weet u op wat voor manier ze gevlucht zijn? Zijn de twee mannen bijvoorbeeld in een auto gestapt? Heeft u andere informatie die het onderzoek kan helpen? Belt u dan met de opsporingstiplijn via 0800-6070 of meld via dit tipformulier. Anoniem reageren kan door te bellen met 0800-7000 of via M-online.

Bureau NH wordt woensdag 14 december om 17.45 en 18.45 uur uitgezonden op RTVNH. Op vrijdagavond 16 december is de aflevering om 23.45 uur te zien. Het programma wordt regelmatig herhaald.

Bron: Politie