Blaricum, Huizen, Hilversum – Getuigen gezocht babbeltrucs

Afgelopen vrijdag kwamen er verschillende meldingen uit de regio over mannen die zich voordeden als politieagent en op die manier toegang tot een aantal woningen wisten te krijgen. De recherche is een onderzoek gestart naar deze mannen en wil graag in contact komen mensen die de mannen hebben gezien of camerabeelden hebben vastgelegd of camera’s bezitten.

Blaricum

Rond 10.15 uur belt een man aan bij een woning aan de Huizerweg. De man stelt zich voor als politieagent en vraagt of hij in de woning mag kijken omdat er twee verdachten voor een woninginbraak waren aangehouden. De bewoner laat de man binnen en op dat moment komt er ook een tweede man bij. Ze vragen waar de bewoner zijn sieraden heeft. Gelukkig vertrouwt de bewoner het niet en vertrekken de mannen zonder buit.

Drie kwartier later staan twee mannen met exact hetzelfde verhaal op de Torenlaan voor de deur van een oudere man. Ook hier willen de mannen weten waar de sieraden liggen. Gelukkig lukt het ook hier niet om met buit naar buiten te gaan.

Bij beide woningen gaat het om twee blanke mannen. Een van de mannen is ongeveer 50 jaar, rond 1.85 m lang en heeft een normaal postuur en een volle bos grijs haar. De andere man is rond 45 jaar oud en ongeveer 1.80 m. lang. Hij heeft een dik rond hoofd met kort blond haar.

Huizen

Om 10.30 uur staan twee blanke mannen voor de deur van een bewoner aan de Wildvang. De mannen zeggen dat ze agenten zijn en weten binnen te komen. Een van de mannen weet de bewoonster af te leiden en vervolgens gaan ze de deur uit met sieraden.

Hilversum

Aan het begin van de middag, rond 12.45 uur, bellen twee mannen van ongeveer 50 jaar oud aan bij een woning aan de Hendrick de Keyserlaan. De mannen zeggen dat ze van de politie zijn en proberen binnen te komen met een smoes dat een raam openstaat. De bewoner weet te voorkomen dat de mannen in de woning komen.

Rond half 2 komt er weer een melding uit Hilversum. Nu is een bewoonster van de Erfgooierstraat het slachtoffer. Wederom doen de mannen zich voor als agenten en weten het slachtoffer te overtuigen om geld te gaan pinnen. Nadat de vrouw het geld aan de mannen heeft gegeven laten ze de vrouw achter op de Hoge Naarderweg.

Getuigen en camerabeelden gezocht!

De recherche stelt een onderzoek in naar de reeks babbeltrucs. Heeft u iets gezien van de mannen? Weet u wie de verdachten zijn? Beschikt u over camerabeelden? Bel dan met de recherche in Hilversum: 0900-8844 of meld het via www.politie.nl. Daar kunt u ook foto’s en/of filmpje uploaden.

Bron: Politie