Blaricum – Woningoverval

Rond 07.40 uur kreeg de politie de melding van de bewoners dat zij waren overvallen door drie mannen. De slachtoffers, 69 en 70 jaar, werden tijdens de overval bedreigd en gekneveld. In de tussentijd doorzochten de overvallers het gehele huis en vertrokken daarna met buit. De bewoners konden zich hierna bevrijden en informeerden de politie.

De politie heeft onderzoek gedaan in de directe omgeving en forensische opsporing ingezet. Ook werd een buurtonderzoek ingesteld en getuigen gehoord. De verdachten zijn vermoedelijk gevlucht met een auto, maar werden niet meer aangetroffen. Van de mannen is slechts een beknopt signalement beschikbaar. Het gaat om jonge mannen met een geschatte leeftijd van net boven de 20 jaar. Zij spraken goed Nederlands, maar met een Slavisch accent. Eén van hen had een ongeschoren gelaat.

Informatie melden

De recherche zet het onderzoek naar de verdachten voort en wil graag in contact komen met getuigen die nog niet zijn gehoord. Het kan zijn dat u iets opgevallen is in de omgeving van de Koningin Wilhelminalaan dat verdacht was. Dit kan zijn geweest in de avond van maandag 18 september of de ochtend van dinsdag 19 september, maar ook in de periode ervoor. De recherche vraagt met klem om dit met de politie te delen. Men kan contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844 of informatie melden via het Meldformulier op Politie.nl. Mocht u anoniem uw informatie willen delen, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online.

Bron: Politie