Gooi en Vechtstreek – Inbrakenweekoverzicht; Stijging inbraken in Hilversum en Huizen!

Hilversum – In de Hilversumse Meent, de Trompenberg, de Boomberg en op de Johannes Geradtsweg zijn woensdag 10 december tussen 16.30 uur en 22.00 uur diverse acties uitgevoerd in het kader van de Donkere Dagen.

De acties bestonden onder andere uit een ANPR controle en verkeerscontrole. Met de ANPR controle komt onder andere informatie vrij over bewegingen van bekenden van politie op dat tijdstip in die omgeving. Dit kan belangrijk zijn in het kader van de Donkere Dagen. Dit leverde een aantal ‘hits’ op waarbij de bestuurders werden staande gehouden voor controle.

Daarnaast zijn een aantal bestuurders gecontroleerd op feiten als niet dragen gordel, rijbewijs, geen helm en geen licht. Hiervoor werden 16 bekeuringen uitgeschreven.

In de Boomberg en de Trompenberg werd ook door politiebikers en met politievoertuigen gesurveilleerd met het oog op auto- en woninginbraken. Er zijn flyers uitgedeeld om bewoners preventieadvies te geven.

Wijdemeren – Vrijdag 12 december tussen 18.00 uur en 23.00 uur werden politiecontroles gehouden in Loosdrecht en Kortenhoef in het kader van de Donkere Dagen.

De controles bestonden onder andere uit een verkeerscontrole. Een aantal wijken werden afgezet en al het in- en uitgaande verkeer werd gescand. Er werden 165 bestuurders gecontroleerd. Hierdoor komt onder andere informatie vrij over bewegingen van bekenden van politie op dat tijdstip in die omgeving.

Bron: Politie